Bricege Opinel

Bricege Opinel
Un cutit Opinel, sau pur si simplu Opinel, este un cutit pliabil cu un mâner din lemn, produs de la sfârsitul secolului al XIX-lea de compania cu acelasi nume în Savoia franceza.
Joseph Opinel a proiectat cutitul pliabil în 1890 în atelierul tatalui sau, un instrumentar în satul Albiez-Le-Vieux, lânga Saint-Jean-de-Maurienne.
Pentru a adapta forma si functia la ideile sale si pentru a produce cutitul în mod rentabil în productia de masa, el a dezvoltat mai întâi un dispozitiv pe un fierastrau circular, cu ajutorul caruia a vazut un slot pentru a primi lama închisa în mânerul din lemn.
Deci, el a reusit sa proiecteze un cutit de lucru pentru buzunarul ori cariu Francez din Savoyard. În 1896, trei metteri salariati au facut 60 de exemplare pe zi.
Cutitul dezvoltat pentru lucrul în agricultura a fost doar usor modificat si dezvoltat de-a lungul anilor în functii si forme.
Este cunoscut pe plan international si distribuit în milioane de exemplare.
Mai ales în tara de origine Franta, Opinel este considerat un clasic al culturii de zi cu zi.
Este un produs traditional Francez cu calitati ireprosabile.
Pe plan mondial este considerat unul dintre cele mai versatile bricege si concureaza cu cele mai mari branduri din domeniu.
Conform zicalei franceze: ,,Ori si ce Francez care nu are un briceag Opinel, nu este Francez``.

Briceag Opinel Nr 08 Outdoor Editie 2018

Briceag Opinel Nr 08 Outdoor Editie 2018

Briceag Opinel Nr. 8 Outdoor Editie 2018 Cod: 001715In stocComenzi telefonice: 0747-800.667Descriere..

134,00 Lei

Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)